28 Φεβρουάριος 2018, 18:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2018, 18:28

Ανασχηματισμός διορθωτικού χαρακτήρα από τον Τσίπρα

  • Ανασχηματισμός διορθωτικού χαρακτήρα από τον Τσίπρα
    (Αρχείο: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, αποτέλεσε η επιλογή του Φώτη Κουβέλη για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Συνεχείς και πολύωρες ήταν οι διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες.

Νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο κυβερνητικό έργο», αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας. Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας παίρνει ο Φώτης Κουβέλης. Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Ακόμη, υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα είναι ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες». Η ορκωμοσία θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι.