28 Φεβρουάριος 2018, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2018, 08:18

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας πάει για ρεκόρ συμμετοχών

  • Την Κυριακή ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας
    (Φωτ.: Facebook / Athens Half Marathon)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου. Όλα δείχνουν ότι φέτος θα υπάρξει νέο ρεκόρ συμμετοχών, που θα προσεγγίσει τις 25.000. Το μεγάλο αθλητικό γεγονότος της άνοιξης συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων. Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι «κοινός στόχος είναι να αναδείξουμε τον αθλητισμό στην πόλη, να προάγουμε με εκδηλώσεις κύρους την ακτινοβολία της Αθήνας και να δημιουργούμε καλές αιτίες ώστε να επισκεφθεί κάποιος την πρωτεύουσα, την οποία το 2017 επισκέφθηκαν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τουρίστες».

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 5 Μαρτίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.athinahalfmarathon.gr.

«Πιστεύουμε στην προοπτική και δυναμική του αγώνα. Θεωρούμε πως είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την άνοιξη και να συμμετάσχει σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα σε μια όμορφη πόλη, την Αθήνα. Ακριβώς γι’ αυτό σχεδιάσαμε γρήγορα βήματα στην κατεύθυνση προσέλκυσης περισσότερων δρομέων, ενώ στα πλάνα μας από το 2019 περιλαμβάνεται και η πρόσκληση ελίτ αθλητών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αγγίξει τις 25.000.

Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αναμένεται να λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες αθλητές. Παράλληλα, για πρώτη φορά αναμένονται περίπου 500 δρομείς από το εξωτερικό, απόδειξη ότι η φήμη του Ημιμαραθώνιου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και πλέον αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για δρομείς του εξωτερικού συνεισφέροντας στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας.


(Φωτ.: athinahalfmarathon.gr)

Οι διαδρομές είναι:

  • Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21.100μ), που αναμένονται 7.500 αθλητές.
  • Αγώνας 5 χλμ στον οποίο αναμένονται 12.500 άτομα.
  • Αγώνας 3 χλμ, πάνω από 4.000 αθλητές.
  • Αγώνας 1 χλμ για παιδιά και ΑμΕΑ.