25 Φεβρουάριος 2018, 17:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2018, 17:38

Γαλλία: Αποτράπηκαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις

  •  Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πολιτών στο Παρίσι
    (Φωτ. αρχείου)

Σε μόνιμο συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία, προκειμένου να προστατεύσουν τη χώρα από κάθε τρομοκρατική απειλή. Μέσα στο 2018 αποτράπηκαν δύο επιθέσεις, εναντίον μιας «μεγάλης αθλητικής υποδομής» και στρατιωτικών της επιχείρησης «Sentinelle», όπως  αποκάλυψε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τα σχέδια αυτά εμποδίσθηκαν «στον Νότο και στη Δύση».

«Στόχος ήταν η νεολαία», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης εναντίον της «μεγάλης αθλητικής υποδομής».

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον στη φυλακή, ενώ παρακολουθούνταν, καθώς όπως τόνισε «άλλωστε μ’ αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων». Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή τοποθεσία των στόχων, αλλά και το που έγιναν οι συλλήψεις.

Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, «αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών. Τέλος, ο Ζεράρ Κολόμπ υπογράμμισε ότι τρία τεμένη έχουν σήμερα κλείσει στη Γαλλία «επειδή εγκωμίαζαν την τρομοκρατία». Πρόκειται για τεμένη στην Άιξ-αν-Προβάνς, τη Σαρτρουβίλ (Ιβελίν) και τη Μασσαλία.