25 Φεβρουάριος 2018, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2018, 09:17

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στη Novartis – Αλληλεγγύη στους εμπλεκόμενους

  • Κακουργηματική δίωξη για την υπερτιμολόγηση αντιδιαβητικού φαρμάκου της Novartis
    Εξωτερική άποψη του εργοστασίου της Novartis στην Αθήνα (φωτ.: EPA / Alexandros Vlachos)

Την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτή εκφράζεται η αλληλεγγύη στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και τάσσεται κατά της πρακτικής των ανώνυμων μαρτύρων.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την προειδοποίηση: «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του Ρουβίκωνα τονίζεται:«Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

»Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” ελληνική Δικαιοσύνη».