23 Φεβρουάριος 2018, 22:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2018, 07:58

Μελισσανίδης: Η ΑΕΚ είναι ιστορία και πολιτισμός (φωτο, βίντεο)

 • Μελισσανίδης: Η ΑΕΚ είναι ιστορία και πολιτισμός (φωτο, βίντεο)
  (Φωτ.: Intime.gr)
 • Μελισσανίδης: Η ΑΕΚ είναι ιστορία και πολιτισμός (φωτο, βίντεο)
  (Φωτ.: Intime.gr)
 • Μελισσανίδης: Η ΑΕΚ είναι ιστορία και πολιτισμός (φωτο, βίντεο)
  (Φωτ.: Intime.gr)
 • Μελισσανίδης: Η ΑΕΚ είναι ιστορία και πολιτισμός (φωτο, βίντεο)
  (Φωτ.: Intime.gr)

Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για το γήπεδο στη Νέα Ιωνία ήταν απόψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος βραβεύτηκε για την έναρξη των έργων της «Αγια-Σοφιάς». Βραβεύτηκαν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.

Ο πρόεδρος της Aegean ζήτησε ενότητα και αγώνα από όλους και τόνισε ότι υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος για το όνειρο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Αναφέρθηκε στην κατασκευή του γηπέδου, το μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού, ενώ ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην έναρξη των έργων και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.

«Να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε. Γιατί η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και αθλητισμός, είναι ιστορία και πολιτισμός», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και πρόσθεσε: «Από αυτά παίρνουμε δύναμη και η ιστορία και πολιτισμός μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Είμαστε στη Νέα Ιωνία, μια προσφυγογειτονιά που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το γήπεδο, το οποίο έχτισαν με προσωπική εργασία πρόσφυγες από τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ιωνία και τις γύρω γειτονιές. Εκεί που τώρα μπαίνουν τα θεμέλια του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς. Που εκτός από γήπεδο, θα είναι ένα Κέντρο ιστορίας και πολιτισμού με το μουσείο της ΑΕΚ και το αρτιότερο μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού στην Ελλάδα.

»Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και απαιτείται ενότητα και αγώνας. Εδώ είμαστε ενωμένοι για να πάρει η ΑΕΚ την θέση που αξίζει. Να σας συγχαρώ γιατί έχετε την ευαισθησία να βραβεύσετε τον κύριο Σπίρτζη, υπουργό υποδομών και μεταφορών, σας συγχαίρω γιατί εμείς ξέρουμε να αναγνωρίζουμε εκείνους που τιμούν και σέβονται την ΑΕΚ. Και ο Σπίρτζης είναι από αυτούς και τον ευχαριστούμε για όσα έκανε για την ΑΕΚ και το γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται δε να ξεχάσει αυτούς που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Σήμερα δεν θα ήθελα να πω λέξη για αυτούς που προσπάθησαν να μας στερήσουν αυτό που δικαιούμασταν, θα τους κρίνει η ιστορία. Σας ευχαριστώ για την τιμή και εύχομαι πάντα επιτυχίες».

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την βράβευσή του στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να μεταφέρω μια εικόνα που έχω από παιδί. Στην Καλογρέζα κάθε Κυριακή όλος ο κόσμος ήταν ή με ένα τραντζιστοράκι, ή έφευγε για να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια στο γήπεδο της ΑΕΚ. Άρα να πούμε ότι αφιερώνουμε όλη την προσπάθεια που έγινε στον κόσμο της προσφυγιάς που στηρίζει τη Νέα Ιωνία την ΑΕΚ, τη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και δεκαετίες, από τότε που ήλθαν. Να ευχηθούμε να είναι πολύ γρήγορα έτοιμο το γήπεδο. Να μου επιτρέψετε, εκτός από τα στελέχη της ΑΕΚ, να συγχαρούμε και τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τεκμηριώσουν τις αποφάσεις και κάποιοι τους έχουν κάνει μήνυση».

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ23
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2018