25 Φεβρουάριος 2018, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2018, 14:35

Κέρδισε το κοινό η ποντιακή παράσταση «Ταπιάτ' 'κί αλλάζομεν»

  • Κέρδισε το κοινό η ποντιακή παράσταση «Ταπιάτ' 'κί αλλάζομεν»
    (Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσόβουνου)

Τις καλύτερες κριτικές συγκέντρωσε η ποντιακή θεατρική παράσταση Ταπιάτ’ ’κί αλλάζομεν, η οποία έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για ένα αξιόλογο θεατρικό έργο στην ποντιακή διάλεκτο το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσόβουνου, Παύλος Παραστατίδης.

Όλα τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την ανέγερση μνημείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας.

Στην παράσταση συμμετέχουν δεκατρείς ερασιτέχνες ηθοποιοί, οι οποίοι απέσπασαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού για την ερμηνεία τους. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο λαβωμένο μεταπολεμικό Μεσόβουνο. Οι κάτοικοί του είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τη μετανάστευση, αλλά και με τα νέα κοινωνικά μοντέλα που «εισβάλλουν» στη καθημερινότητά τους, προκαλώντας συγκρούσεις και ευτράπελες καταστάσεις.


Στιγμιότυπο από την παράσταση (φωτ.: Σοφία Τουμανίδου)

Τα έσοδα των παραστάσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαίρης Κεσκιλίδου για το ert.gr, θα διατεθούν για την ανέγερση μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή όπου εδρεύει ο Σύλλογος. Οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί στις 28 Φεβρουαρίου και στις 7 Μαρτίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.