23 Φεβρουάριος 2018, 14:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2018, 14:39

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια

  • Επιμένει η κακοκαιρία «Πηνελόπη» την Τετάρτη: Πού θα βρέξει, πού θα χιονίσει
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε. Κύρια χαρακτηριστικά του χαμηλού που θα επηρεάσει την Ελλάδα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και οι παροδικές χιονοπτώσεις.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα νοτιότερα) και στη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται και από το βράδυ της Κυριακής. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τη Δευτέρα (κυρίως το απόγευμα) έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, και θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από τα δυτικά.

Την Κυριακή πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα). Τη Δευτέρα και την Τρίτη χιόνια θα πέσουν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και βαθμιαία στη Θράκη (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα) καθώς και στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-600 μέτρα).