23 Φεβρουάριος 2018, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2018, 13:37

Λαοθάλασσα χορευτών στην πρώτη εκδήλωση των 14 ποντιακών συλλόγων Εορδαίας (βίντεο)

  • Λαοθάλασσα χορευτών στην πρώτη εκδήλωση των 14 ποντιακών συλλόγων Εορδαίας (βίντεο)
    (Φωτ.: Πολιτιστική Λέσχη Ποντίων Περδίκκα)

Την πρώτη τους παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποίησαν δεκατέσσερις ποντιακοί πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής Εορδαίας, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου. Χοροί, μουσική και πλήθος χορευτές ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές του Πόντου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πτολεμαΐδας εντυπωσιάζοντας τον κόσμο.

Περισσότεροι από 100 χορευτές πήραν μέρος στην εκδήλωση, σκορπίζοντας χαρά στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις μας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τα ποντιακά σωματεία Εορδαίας αποφάσισαν να πραγματοποιούν από κοινού εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος με αρχή την αποκριάτικη αυτή εκδήλωση» είχε δηλώσει σε σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Σοφία Τουμανίδου.


(Βίντεο: kozan.gr)

Οι χορευτές των συλλόγων που συμμετείχαν στη γιορτή συγκεντρώθηκαν πρώτα στο Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας και από εκεί κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης συνοδεία ποντιακής ζωντανής μουσικής. Εκεί ενώθηκαν σε δύο μεγάλους κύκλους και παρουσίασαν εφτά παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και στο τέλος κάλεσαν τον κόσμο να χορέψει μαζί τους.

Οι ποντιακοί σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν της Αναρράχης, της Άρδασσας, της Ασβεστόπετρας, του Ανατολικού, του Καρυοχωρίου, των Κομνηνών, του Μηλοχωρίου, του Περδίκκα, του Πεντάβρυσου, της Πτολεμαΐδας, της Σπηλιάς κ.ά., με τους διοργανωτές να προετοιμάζουν την επόμενη δράση τους η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.