22 Φεβρουάριος 2018, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2018, 18:39

Οι ομογενείς του Καναδά διαμηνύουν: Δεν θα δεχτούμε όσους δώσουν το όνομα Μακεδονία

  • BBC: Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας, οι «Σλαβομακεδόνες»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Με στόχο να μαζευτούν όσο το δυνατό περισσότερες υπογραφές στο ψήφισμα για το Σκοπιανό  που θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη Βουλή των Ελλήνων, οι Έλληνες του Καναδά ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στην ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει την 1η Μαρτίου στο Κεμπέκ.

Η Παμμακεδονική Καναδά σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να συμφωνήσει να δοθεί στο κράτος των Σκοπίων όνομα με τον όρο Μακεδονία, εάν δεν συμφωνεί ο εντολέας της που είναι ο κυρίαρχος λαός. Ακόμα, τονίζεται ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα και στην Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει ότι προτίθεται να κάνει ο Ζόραν Ζάεφ εάν κριθεί απαραίτητο.

Επιπλέον οι ομογενείς του Καναδά διαμηνύουν ότι εάν οι βουλευτές αγνοήσουν το λαό τότε είναι ανεπιθύμητοι στις ελληνικές κοινότητες.

«Ούτε στο αεροδρόμιο θα τους δεχτούμε, ούτε στις λέσχες μας θα τους δεχτούμε και ούτε στις εξέδρες τιμής θα τους ανεβάσουμε. Ρήξη συνεργασίας. Το ίδιο ψήφισαν και οι συνέλληνες της Αμερικής και της Αυστραλίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο κάλεσμα που εκδόθηκε για την ενημερωτική συνέλευση ζητείται από όσους λάβουν μέρος να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με το να μην παραδοθεί το όνομα Μακεδονία, με το να γίνει δημοψήφισμα και με το να αποκλειστούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ.