22 Φεβρουάριος 2018, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2018, 13:05

Ο Γιάννης Γκόσιος αποκλειστικά στο pontos-news.gr για τη νέα ζωντανή ηχογράφηση που μόλις ολοκλήρωσε (βίντεο)

  • (Βίντεο: Γιάννης & Αβραάμ Γκόσιος)

Σχεδιάζει κάθε του βήμα με πραγματική αγωνία και βαθιά επιθυμία να προσφέρει στον ποντιακό ελληνισμό και ιδιαίτερα στη μουσική παράδοση του τόπου καταγωγής του, τον Πόντο. Ο λόγος για τον Γιάννη Γκόσιο, εμπνευστή της Πρότυπης Ακαδημίας Εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού «Χρύσανθος» και συγγραφέα του βιβλίου Χρύσανθος – Ένας θρύλος περνάει στο σήμερα. Το τελευταίο του εγχείρημα φέρνει το όνομα «Άβατο» και πρόκειται για μια ζωντανή ηχογράφηση που πραγματοποίησε με αγαπημένους συνεργάτες και θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Ο Γ. Γκόσιος αποκάλυψε στο pontos-news.gr όλα όσα έγιναν κατά την ηχογράφηση.

Η ζωντανή ηχογράφηση περιλαμβάνει τραγούδια «διαμάντια» από μεγάλους καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής.

«Το "Άβατο" είναι μια ζωντανή ηχογράφηση αποτελούμενη από τραγούδια των τριών ως τώρα δισκογραφιών μας, αλλά και από αγαπημένες δημιουργίες άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών που έχουμε θαυμάσει και ξεχωρίσει» αναφέρει ο Γ. Γκόσιος στo pontos-news.gr. Αυτό όμως που θα κάνει αυτήν τη δουλειά να ξεχωρίσει, πέρα από την επιλογή των τραγουδιών, είναι η οπτικοποίησή τους. «Θέλαμε ο κόσμος να νιώσει πραγματικά κοντά μας όσο εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε, το να παίζουμε δηλαδή μουσική» τονίζει.


Από την ώρα των γυρισμάτων (φωτ.: Σοφία Μαυρίδου)

Το ωραίο κλίμα στα γυρίσματα και τις ηχογραφήσεις, όπως μας λέει, οφείλεται στο ότι συμμετείχαν αγαπημένοι του συνεργάτες: Στη λύρα και την επιμέλεια της παραγωγής ο Αβραάμ Γκόσιος, στα πλήκτρα ο Γιώργος Καραϊωάννου, στα τύμπανα ο Στέφανος Πεγκλίδης, στο νταούλι ο Ηρακλής Αδαμίδης, στη φλογέρα ο Κωνσταντίνος Καρακασίδης, στην ηχογράφηση και τη μίξη ο Γιώργος Μπακάλης.

Η δουλειά αυτή δεν θα κυκλοφορήσει από κάποια δισκογραφική εταιρεία. Υπάρχει οπτικοποιημένη διαδικτυακά, και όσοι θέλουν μόνο το ηχητικό κομμάτι, θα το βρουν σύντομα δωρεάν μέσα από το gkosios.gr.

Ελένη Κάλλη