22 Φεβρουάριος 2018, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2018, 12:47

Συνεχίζεται η σφαγή στο Αφρίν της Συρίας – Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

  • Γιατί η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ με νέα επιχείρηση στην ανατολική Συρία 3
    (Φωτ.: AA)

Εντείνονται οι μάχες στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν μεταξύ Κούρδων μαχητών και τουρκικών δυνάμεων που έχουν τη στήριξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλευρό των Κούρδων πολεμούν από χθες νέα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα.

«Δεκάδες μαχητές πιστοί στο καθεστώς εισήλθαν στην περιοχή του Αφρίν» δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα ανακοίνωνε ότι θεωρεί «νόμιμο στόχο» οποιαδήποτε ομάδα σπεύσει για να συνδράμει τις μονάδες του YPG! Πράγματι, λίγο μετά την άφιξη των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην περιοχή, το τουρκικό πυροβολικό άρχισε να βάλει εναντίον τους σύμφωνα με το πρακτορείο SANA. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu Agency μετέδωσε πως τα τουρκικά στρατεύματα «απελευθέρωσαν τρία χωριά που ήταν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών του YPG/ PKK-Daesh, στη βορειοδυτική Συρία».

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές «λαϊκές δυνάμεις», ενώ η YPG κάνει λόγο για «στρατιωτικές δυνάμεις» που εστάλησαν από τη συριακή κυβέρνηση για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικές δυνάμεις και οι ομάδες των Σύρων ανταρτών που στηρίζει η Άγκυρα έχουν καταλάβει 49 περιοχές στη μεθόριο χωρίς όμως να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εισέλθουν πιο βαθιά στο Αφρίν.