21 Φεβρουάριος 2018, 15:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2018, 15:22

Στουρνάρας για Novartis: Αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες

  • Στουρνάρας για Novartis: Αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

«Αισχρές και ψευδείς» χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τις κατηγορίες που αποδίδονται τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου με τη Novartis. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας από τους δέκα που αναφέρονται στη δικογραφία, γι’ αυτό και πήρε το λόγο στη συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα που ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, και διαχύθηκαν στον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό και πλήττουν και το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας», τόνισε και ζήτησε να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν. Όπως είπε, σκέφτηκε να στείλει υπόμνημα στη Βουλή αλλά στη συνέχεια το μετάνιωσε διότι η απουσία του θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. «Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες τους χαρακτήρισε «ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας», και υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αναμασούν όσα γράφει κυριακάτικη εφημερίδα». Ακόμα διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι δωροδοκήθηκε με 1 εκατ. ευρώ από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε «λίγο αυτά θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο».

Σχετικά με την εταιρεία της συζύγου του επεσήμανε ότι «ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», και υποστήριξε ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών. «Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υπομένει επειδή είναι η σύζυγός μου. Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», κατέληξε ο Γιάννης Στουρνάρας.