21 Φεβρουάριος 2018, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2018, 11:18

Ταξίδι γεύσεων και ξέφρενο ποντιακό γλέντι στη Νάουσα (φωτο)

  • Ταξίδι γεύσεων και ξέφρενο ποντιακό γλέντι στη Νάουσα (φωτο)
  • Ταξίδι γεύσεων και ξέφρενο ποντιακό γλέντι στη Νάουσα (φωτο)
  • Ταξίδι γεύσεων και ξέφρενο ποντιακό γλέντι στη Νάουσα (φωτο)
  • Ταξίδι γεύσεων και ξέφρενο ποντιακό γλέντι στη Νάουσα (φωτο)

Ιδιαίτερα γεμάτο αποδείχθηκε για τους κατοίκους Νάουσας ποντιακής καταγωγής το τριήμερο που πέρασε. Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις με σκοπό να διασκεδάσει μέλη, φίλους αλλά και απλούς περαστικούς υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και λιχουδιές του Πόντου.

Η εκδήλωση «Συνάντηση Γεύσεων» και ένα πολύ δυνατό ποντιακό γλέντι ήταν στην ατζέντα του συλλόγου για το τριήμερο.

Η πρώτη δράση του συλλόγου ήταν γεμάτη γεύσεις και ταξίδεψε τον κόσμο στον Πόντο. Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Συνάντηση Γεύσεων» στην οδό Δημητρίου Βλάχου (Δημαρχίας), σε συνεργασία με τα καταστήματα «Αέναη γη - Φανιάδης Φώτης» και «Τζέπος Daily Bakery». Οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να γευτούν μία ποικιλία ναουσαίικων και ποντιακών προϊόντων, αλλά και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων, όπως σορβά και σιρόν. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει και η μουσική που διασκέδασε τον κόσμο. Η ορχήστρα του Βαγγέλη Ψαθά απογείωσε το κέφι με τις μελωδίες της.

Στην κατάμεστη αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της δεύτερης Κυριακής της Αποκριάς 18 Φεβρουαρίου, το ποντιακό γλέντι της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Ο κόσμος κατέκλεισε για ακόμη μια φορά κάθε γωνία του χώρου, αποδεικνύοντας ξανά την αγάπη και τη στήριξή του στις εκδηλώσεις της Λέσχης. Τους παρευρισκομένους διασκέδασε μέχρι αργά το απόγευμα υπό τους ήχους της φωνής του Αλέξη Παρχαρίδη και του Λευτέρη Παπαδοπούλου, της λύρας, του κλαρίνου και του νταουλιού.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τζιτζικώστας (περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), ο Κώστας Καλαϊτζίδης (αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας), ο Νίκος Κουτσογιάννης (δήμαρχος Νάουσας), πρώην πρόεδροι της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας και εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων «Αργονάυται-Κομνηνοί» Καλλιθέας Αττικής, Κοπανού «Η Μίεζα», της Ευξείνου Λέσχης Βέροια, Μακροχωρίου, Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή» και Λευκαδίων «Τα Ανθέμια».

  • Φωτογραφίες: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.