21 Φεβρουάριος 2018, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2018, 09:13

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με το ελληνικό λόμπι στην Ουάσινγκτον (φωτο)

  • Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με το ελληνικό λόμπι στην Ουάσινγκτον (φωτο)
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα με εξέχοντα μέλη του ελληνικού λόμπι στην Ουάσινγκτον (φωτ.: Facebook / Mike Manatos)

Συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, είχαν εκπρόσωποι του ελληνοαμερικανικού λόμπι στην Ουάσινγκτον την Τρίτη το μεσημέρι, τοπική ώρα. Τον Αμερικανό πρεσβευτή συνόδευε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόναθαν Κοέν, και όπως ήταν φυσικό συζητήθηκαν οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ελληνοαμερικανού λομπίστα Μάικ Μάνατος.

Το παρών στη συνάντηση που έγινε στον απόηχο του πρόσφατου ταξιδιού του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα, έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του American Hellenic Institute Νίκος Λαρυγγάκης, ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA Βασίλης Μωσαϊδης, καθώς και ο Πολ Γλάστρις, στενός συνεργάτης και πρώην λογογράφος του Μπιλ Κλίντον. 


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση (φωτ.: Facebook / Mike Manatos)

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δύο από τους καλύτερους διπλωμάτες της χώρας μας (Τζέφρι Πάιατ, Τζόναθαν Κοέν) στην πρώτη γραμμή σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας», ανέφερε ο Μάικ Μάνατος μετά το τέλος της συνάντησης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Κασφίκη.