20 Φεβρουάριος 2018, 18:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2018, 18:18

Συζητήθηκε η αγωγή Πατμάνογλου για το πολύνεκρο τροχαίο με την Πόρσε

  • Συζητήθηκε η αγωγή Πατμάνογλου για το πολύνεκρο τροχαίο με την Πόρσε

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αγωγή αποζημίωσης για ψυχική οδύνη της οικογένειας της 33χρονης Αποστολίας Πατμάνογλου, που έχασε τη ζωή της μαζί με τον ανήλικο γιο της Παύλο, πριν από ένα χρόνο, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης (γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo) καρφώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο σε πάρκινγκ όχημα. 

Η αγωγή υπογράφεται από τον Υπάτιο Πατμάνογλου, σύζυγο και πατέρα των δύο θυμάτων, καθώς και από συγγενικά τους πρόσωπα, και στρέφεται σε βάρος των κληρονόμων του οδηγού τού αυτοκινήτου που επίσης έχασε τη ζωή του στο τροχαίο, αλλά και σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας. Η αξίωση της συνολικής αποζημίωσης ανέρχεται περίπου σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Ο Υπ. Πατμάνογλου παραστάθηκε στη σημερινή διαδικασία, κατά την οποία η συνήγορος της ασφαλιστικής τού υπαίτιου οχήματος δήλωσε ότι η εντολή της είναι να συνομολογήσει υπαιτιότητα και να παρασταθεί μέχρι του ποσού των 2,4 εκατ. ευρώ, που είναι το μέγιστο της ασφαλιστικής κάλυψης.

Το τροχαίο έγινε τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ο Γιώργος Βακάκης με συνοδηγό τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του, οδηγώντας με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χιλιόμετρα την ώρα, φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος όταν πάτησε φρένο με αποτέλεσμα να εισέλθει ανεξέλεγκτο με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπου η 33χρονη και το αγοράκι της περίμεναν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητό τους τον Υπ. Πατμάνογλου. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.