20 Φεβρουάριος 2018, 00:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2018, 00:41

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες – Ζητούν πολιτικό άσυλο

  • Ίμια: Ανακοίνωση του Λιμενικού για το χθεσινό συμβάν
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Δεκαεπτά αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με φουσκωτή βάρκα την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών. Όπως δημοσιεύει το politischios.gr, πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση, ενώ οι ίδιοι φέρονται να ζητούν πολιτικό άσυλο από τις Αρχές τις Χίου. 

Για το περιστατικό έξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η υπηκοότητα των ατόμων αυτών. «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή "Πούντα" Οινουσσών.

»Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου», τονίζεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.