20 Φεβρουάριος 2018, 00:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2018, 23:11

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Αποκαλυπτικό ατύχημα στον πάγο για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη

  • Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Αποκαλυπτικό ατύχημα στον πάγο για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη
    (Φωτ.: tuxboard.com)

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη έζησε «τον χειρότερο εφιάλτη» της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκτσανγκ, όταν το πάνω μέρος του φορέματός της λάσκαρε τόσο πολύ που φάνηκε το ένα στήθος της ήδη στα πρώτα δευτερόλεπτα του σύντομου χορού της στον πάγο με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν.

Ωστόσο οι δύο Γάλλοι χορευτές συνέχισαν να χορεύουν στον πάγο, διαγωνιζόμενοι στο καλλιτεχνικό πατινάζ για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το πάνω μέρος του φορέματός μου άνοιξε, μου έφυγε, το ένιωσα και απλά συνέχισα το πατινάζ, δεν είχα άλλη επιλογή», παραδέχεται με δάκρυα στα μάτια και ιδιαίτερα απογοητευμένη η 22χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Γκαμπριέλα Παπαδάκη, σε συνέντευξη Τύπου. «Προσευχήθηκα να μην πέσει το φόρεμά μου... Είχα αποσυντονιστεί πολύ, έζησα τον χειρότερο εφιάλτη μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό συνέβη στα πρώτα δευτερόλεπτα του προγράμματος», δηλώνει.

Η Γκαμπριέλα, με πατέρα Κρητικό και μητέρα Γαλλίδα, γεννήθηκε το 1995 και μεγάλωσε στο Κλερμόν Φεράν. Ξεκίνησε το πατινάζ σε ηλικία μόλις 3 ετών αφού η μητέρα της ασχολούνταν με το άθλημα. Η 23χρονη Παπαδάκη και ο 24χρονος Σιζερόν προπονούνται στον Καναδά (από τον Ρομέν Χαγκενάουερ) και είναι το μοναδικό ζευγάρι στην ιστορία του αθλήματος, που έχει σπάσει το φράγμα των 200 βαθμών.