19 Φεβρουάριος 2018, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2018, 18:56

Εκδήλωση για την «Αγια-Σοφιά» από τη Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ

  • Εκδήλωση για την «Αγια-Σοφιά» από τη Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ διοργανώνει εκδήλωση αναστοχασμού και τιμής για την «Αγια-Σοφιά», τον πυλώνα και σταθερά ορίζουσα της ομάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, επί της οδού Αλατσάτων 27, κοντά στο σταθμό του Ηλεκτρικού της Νέας Ιωνίας.

Θα βραβευθούν για την καθοριστική παρέμβασή του στην εκπλήρωση του ονείρου των Ενωσιτών ο Δημήτρης Μελισσανίδης, και για την αποτελεσματική συμβολή τους ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, και ο Αλέξανδρος Αλεξίου, πρόεδρος του ΑΣ ΑΕΚ. Παράλληλα, θα τιμηθούν ο Βασίλης Κικίλιας, βουλευτής της ΝΔ και ο Πύρρος Δήμας, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών για τη βαρυσήμαντη συλλογική δημιουργικότητά τους.

Θα υπάρξουν τρεις σύντομες ομιλίες με θεματικό άξονα το γήπεδο από:

  • τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand SA η οποία έχει αναλάβει το έργο της «Αγια-Σοφιάς»,
  • τον Δημήτρη Παντέλα, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος,
  • την Κωνσταντίνα Σόγια, εκπαιδευτικό και αφηγήτρια.

Επίσης, θα προβληθεί βίντεο για το ιστορικό του γηπέδου με την επιμέλεια του Άρη Τσιμόγιαννη. Παράλληλα, στο χώρο θα παρουσιαστεί έκθεση του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων «Γιώργος Λεβιθόπουλος» με αυθεντικά σπάνια έγγραφα από τη Μικρά Ασία και τον Πόντo.