9 Δεκέμβριος 2013, 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:46

Πυροβολισμοί εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Φάληρο

  • Απόδραση κρατουμένων στο λιμάνι του Πειραιά
    (Φωτ. αρχείου)

Πυροβολισμοί εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Φάληρο

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που σταμάτησαν για έλεγχο διερχόμενο αυτοκίνητο, στο Φάληρο, με το συνοδηγό να ανοίγει πυρ εναντίον τους.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα τηλεφώνημα για διάρρηξη στην πλατεία Θεάτρου του Πειραιά. Όταν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τις μηχανές για να ελέγξουν το χώρο είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να απομακρύνεται από την περιοχή.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ ακολούθησαν το αυτοκίνητο και στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Δαβάκη κατάφεραν να το εγκλωβίσουν. Όταν κατέβηκαν από τις μηχανές για να ελέγξουν τους επιβαίνοντες ο οδηγός έβαλε όπισθεν και με μεγάλη ταχύτητα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από μια από τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο οδηγό του ΙΧ να σταματήσει για έλεγχο, αυτός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και, αμέσως μετά, έβαλε όπισθεν και χτύπησε μία από τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών.

Ταυτόχρονα, ο ένοπλος στο πίσω κάθισμα άρχισε να πυροβολεί προς την πλευρά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, όμως οι δύο άνδρες κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, όμως υπάρχει εκτίμηση ότι μπορεί ο ένας από τους δύο αγνώστους να έχει δεχθεί μία από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Αυτή την ώρα, ισχυρή αστυνομική δύναμη διεξάγει έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Φαλήρου, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν από τις πινακίδες του αυτοκινήτου.

Πηγή:enikos.gr