19 Φεβρουάριος 2018, 14:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2018, 13:51

Ιράν: Συνεχίζεται η αναζήτηση των συντριμμιών του αεροσκάφους

  • Ιράν: Συνεχίζεται η αναζήτηση των συντριμμιών του αεροσκάφους
    (Φωτ.: MIZAN / Ali Shirband)

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών που αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Τεχεράνη προς την πόλη Γιαβούζ, συνεχίζοντα στο κεντρικό Ιράν. Το αεροσκάφος της Aseman Airlines συνετρίβη σε δύσβατο σημείο στα ορεινά του Ισφαχάν, με τα σωστικά συνεργεία να μην έχουν καταφέρει ακόμα να το προσεγγίσουν.

Σήμερα το πρωί υπήρξε ανακοίνωση από την κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια, ωστόσο η πληροφορία διαψεύστηκε. «Το Ιράν έχει ζητήσει από ευρωπαϊκές χώρες και την Κίνα να βοηθήσουν στις έρευνες εξετάζοντας τις πληροφορίες που έχουν από τους δορυφόρους τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Ιρανικής Υπηρεσίας Διαστήματος Μοζταμπά Σαραντεγί.

Το υπερβολικό ψύχος και το δύσβατο έδαφος δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των επίγειων μέσων που επιχειρούν στην περιοχή όπου εικάζεται ότι έπεσε το αεροπλάνο. «Πέντε μονάδες ξεκίνησαν τις έρευνες τις πρώτες πρωινές ώρες, με θερμοκρασία που φτάνει τους -16 βαθμούς», ανέφερε ένα στέλεχος της Ερυθράς Ημισελήνου. Στις έρευνες μετέχουν και αναγνωριστικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του στρατού.