19 Φεβρουάριος 2018, 14:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2018, 14:17

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

  • Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ
    (φωτ.: Flickr/Nikos Koutoulas)

Ενημέρωση για επιδείνωση του καιρού από αργά το βράδυ εξέδωσε η ΕΜΥ. Από τα δυτικά-νοτιοδυτικά αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από απόψε θα πληγούν πιθανόν η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος, ενώ αναμένονται χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (από τα 700 μέτρα) και της Ηπείρου (από τα 800 μέτρα).

Την Τρίτη έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά, καθώς και σε Ήπειρο και Κρήτη, κυρίως δυτική και νότια. Βαθμιαία θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες. Από το βράδυ έντονα φαινόμενα θα έχουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στη κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα) και Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα).

Την Τετάρτη θα επηρεαστούν κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700-800 μέτρα) και της Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 800 μέτρα).

Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν αρχικά στα παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.