11 Δεκέμβριος 2013, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:46

Η πολυσυζητημένη δήλωση μέλους της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

  • Η γενοκτονία των Ποντίων: Όταν το λευκό γίνεται μαύρο

Η Δήλωση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστα Γαβρίδη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και οι αντιδράσεις.

Ο επιφανής δικηγόρος της Θεσσαλονίκης και νεοεκλεγείς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Κώστας Γαβρίδης φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή "Ποντιακή Μούσα" της κ. Σοφίας Αμπερίδου στο ράδιο «Πόντος Λελέβωσε», την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου και μίλησε για το φλέγον ζήτημα που ταλανίζει τον Ποντιακό κόσμο τον τελευταίο καιρό, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όταν ερωτήθηκε από την κ. Αμπερίδου για το ποια είναι η γνώμη του για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο οποίο δεν ονοματίζεται – καταγράφεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων, ο κ. Γαβρίδης απάντησε ότι ο αγώνας των Ποντίων θα πρέπει να επικεντρωθεί στην διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και όχι στην ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας. «Η επιμονή αυτή των Ποντίων στην ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας ξεκινάει από εσφαλμένη βάση, πρώτα πρέπει να επιδιωχθεί η διεθνής αναγνώρισή της και μετά η ποινικοποίησή της άρνησής της, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση των Εβραίων και των Αρμενίων», συνέχισε ο κ. Γαβρίδης.

Η προσωπική άποψη του κ. Γαβρίδη, που όπως τόνισε δεν έχει σχέση με το επίσημο ψήφισμα της ΠΟΕ, αφήνει κάποια κενά σε σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται τελευταία από τα οργανωμένα προσφυγικά σωματεία ώστε να συμπεριληφθούν οι Γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ακούστε όλο το απόσπασμα από την συνέντευξη του κ. Γαβρίδη στο ράδιο «Πόντος Λελέβωσε», το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ