18 Φεβρουάριος 2018, 18:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2018, 18:59

Θρίλερ με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη και το μοιραίο αεροπλάνο στο Ιράν

  • Θρίλερ με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη και το μοιραίο αεροπλάνο στο Ιράν
    Ο Άκης Τσελέντης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τις φήμες που ήθελαν τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν, να σώθηκε από βέβαιο θάνατο, καθώς καθυστέρησε να φτάσει στο αεροδρόμιο από όπου θα επιβιβαζόταν στη μοιραία πτήση  της εταιρείας Aseman Airlines, που στοίχισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους, επιβεβαίωσε ο ίδιος στο protothema.gr.

«Θα τα πούμε όταν γυρίσω με το καλό. Καθυστέρησα ευτυχώς στο δρόμο και δεν πήρα το αεροπλάνο αυτό», είπε ο γνωστός καθηγητής Σεισμολογίας στο protothema.gr. Προφανώς, είχε τύχη βουνό καθώς δεν μπήκε στο επιβατικό αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν. 

Ο Άκης Τσελέντης είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook την πληροφορία ότι είχε ταξιδέψει στο Ιράν. Πολλοί από τους διαδικτυακους του φίλους ανησύχησαν μόλις κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι επρόκειτο να πάρει το μοιραίο αεροπλάνο και τον ρωτούσαν αν ισχύει κάτι τέτοιο.  


Ανάρτηση στο λογαριασμό του Άκη Τσελέντη στο Facebook
με την οποία είχε γίνει γνωστό ότι είχε ταξιδέψει στο Ιράν

Το μοιραίο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης με προορισμό την πόλη Σεμιρόμ. Περίπου 50 λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ. Εκφράζονται φόβοι ότι οι 65 επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί.

Σύμφωνα με το Borna News, όλα τα θύματα είναι Ιρανοί πολίτες.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχουν σκοτωθεί. Στη συνέχεια όμως εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία το χώρο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούν «να επιβεβαιώσουν επισήμως» ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Η εταιρεία αρχικά ανέφερε επίσης ότι στο δικινητήριο ATR 72 επέβαιναν 66 άνθρωποι (60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα). Αργότερα διευκρινίστηκε ότι συνολικά οι επιβαίνοντες ήταν 65 επειδή ένας από τους επιβάτες έχασε την πτήση.