18 Φεβρουάριος 2018, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2018, 18:11

Κουρουμπλής: Υπερασπίζεστε την Ελλάδα, την ΕΕ και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

  • Κουρουμπλής: Υπερασπίζεστε την Ελλάδα, την ΕΕ και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Επίσκεψη στο Καστελόριζο και στη νήσο Ρω πραγματοποίησε σήμερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη και ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού, με αφορμή τον εορτασμό του τριημέρου της Αποκριάς.

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είχε την ευκαιρία να εξετάσει μαζί με τη Δημοτική Αρχή τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται με την πολιτική του υπουργείου. 

Υποδεχόμενος τον κ. Κουρουμπλή, ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου Δημήτρης Αχλαδιώτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με την επίσκεψή σας σήμερα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εγκάρδια για την αμέριστή σας στήριξη προς τον Δήμο του Καστελόριζου. Έχετε αποδείξει κατ΄ επανάληψη το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τα θέματα και τις δυσκολίες που υφιστάμεθα ως κάτοικοι παραμεθορίου νησιού, αλλά και την υποστήριξή σας στις δύσκολες και χρονοβόρες προσπάθειες ανάπτυξης του νησιού μας».

Ο υπουργός επισκέφτηκε τον Λιμενικό Σταθμό Καστελόριζου, όπου δήλωσε ότι «τα σύνορα στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο έχουν οριστεί από διεθνείς συμβάσεις και οι χώρες που τις έχουμε υπογράψει πρέπει όλες να το κατανοήσουμε και να πορευτούμε ειρηνικά στοχεύοντας στην ανάπτυξη των χωρών μας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής».

Ακολούθως ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε τη νήσο Ρω και το στρατιωτικό της φυλάκιο, όπου τον υποδέχτηκε ο συνταγματάρχης Πεζικού Σαράντης Τυλιγάδας, ο οποίος δήλωσε: «Καθημερινά οι Διγενήδες της πατρίδας μας, οι στρατιώτες μας και τα στελέχη μας, δίνουν αγώνες και πετυχαίνουν νίκες, με ακμαίο ηθικό και φλόγα ψυχής. Να είστε βέβαιοι πως οι ελληνικές σημαίες δε θα πάψουν ποτέ να κυματίζουν στα νησιά μας».

«Εδώ δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά», απάντησε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Άρα υπερασπίζεστε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

  • Φωτογραφίες: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.