18 Φεβρουάριος 2018, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2018, 13:01

Άναψε ο «Φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν» στην Κοζάνη (βίντεο)

  • Άναψε ο «Φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν» στην Κοζάνη (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με το άναμμα των Φανών και γλέντι ως το πρωί διεξήχθη το Σάββατο η γιορτή νεολαίας που οργανώνει το τοπικό συμβούλιο νέων στην Κοζάνη. Χθες άναψε ένας από τους ιστορικότερους φανούς της Κοζάνης ο «Φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν».

Οι άνθρωποι της γειτονιάς μαζί με τους επισκέπτες χόρεψαν υπό τους ρυθμούς των πνευστών και των χάλκινων ενώ το κρασί και τα κεράσματα προσφέρονταν σε αφθονία στους φιλοξενούμενους. Οι έμπειροι αρχιτραγουδιστές του φανού άρχισαν να τραγουδούν στην αρχή τα σκωπτικά τραγούδια και όσο το κέφι άναβε άρχισαν να λένε τα λεγόμενα «ξινέτροπα» δηλαδή τα «σκληρά» τραγούδια της αποκριάς, που όπως λένε οι παλιότεροι είναι μόνο για μεγάλους.


Βίντεο από kozan.gr

Η Κοζάνη χθες το βράδυ είχε την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης γιορτής με το πάρτι νεολαίας στην κεντρική πλατεία, τις μπάντες με τα χάλκινα να παίζουν στους δρόμους, στα σοκάκια και τα μαγαζιά της πόλης και με τους χιλιάδες επισκέπτες να χορεύουν και να ξεφαντώνουν στο πνεύμα της αποκριάς. Τα ξενοδοχεία σε όλη την Κοζάνη αλλά και στους γειτονικούς νομούς είναι γεμάτα και όπως εκτιμούν στην οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων του δήμου Κοζάνης σήμερα που οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση και το άναμμα των φανών σε όλη της πόλη, η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.