18 Φεβρουάριος 2018, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2018, 09:05

Λωρίδα της Γάζας: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά

  • Λωρίδα της Γάζας: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά
    Εικόνα από νοσοκομείο στη Ράφα (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας ανέβηκε και πάλι το Σάββατο, μετά από έκρηξη μηχανισμού που τραυμάτισε τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες. Η αντίδραση του Ισραήλ ήταν άμεση και σκληρή, καθώς δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες, ενώ επλήγησαν 18 στόχοι που ανήκουν στη Χαμάς από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Οι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ανατολικά της πόλης Ράφας, κοντά στη μεθόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, του παλαιστινιακού θύλακα τον έλεγχο του οποίου έχει η ισλαμιστική Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χωρίς διευκρινίσεις ότι έριξε «προειδοποιητικές βολές» προς την πλευρά μιας ομάδας Παλαιστινίων που πλησίαζε «με ύποπτο τρόπο» τον φράκτη που ορίζει τη μεθόριο.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει από χθες αεροπορικά πλήγματα εναντίον 18 «τρομοκρατικών στόχων που ανήκουν στη Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έκρηξη μηχανισμού κατά την οποία τραυματίστηκαν στρατιώτες του στη μεθόριο και ένα βλήμα που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας και έπληξε ισραηλινή πόλη κοντά στη μεθόριο.