18 Φεβρουάριος 2018, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2018, 08:18

Τρία χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης

  • Τρία χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης
    Ο Κώστας Μπανιώτης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χρύσα Πανουσιάδου)

Τρία χρυσά μετάλλια με τις Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ και Κώστα Μπανιώτη στο ύψος κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που μετείχαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, ενώ η Παναγιώτα Δόση βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων και Νεανίδων στο ύψος.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με 4.50μ, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.66μ, παρά το γεγονός ότι η μία από τις τρεις προσπάθειες της ήταν ιδιαίτερα καλή. Πολύ καλό αγώνα έκανε η Ελένη Πόλακ, που ήταν δεύτερη με 4,30 μ., ενώ είχε καλά άλματα στα 4,45 μ., ύψος που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ.

Το άλμα που θα του έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ κυνήγησε σήμερα ο Κώστας Μπανιώτης στην Κωνσταντινούπολη. Στο στάδιο, που το 2012 κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο αθλητής μας ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην πρώτη θέση με 2.22 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου, στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 2.30μ, ύψος που δεν μπόρεσε να περάσει, ωστόσο είχε πολύ καλό δεύτερο άλμα. 

Μία εβδομάδα από την εμφάνιση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το εντυπωσιακό 52.28 στα 400μ, η Μπελιμπασάκη ήταν νικήτρια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 53.29. Η έμπειρη αθλήτρια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα περάσματα της και να βάλει στα πόδια της μία ακόμη κούρσα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Την τελευταία της κούρσα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ έκανε σήμερα στα 60μ εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου κατέλαβε την τρίτη θέση με 8.21, κοντά στο 8.11 που πέτυχε πριν από μία εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.


Η Παναγιώτα Δόση (φωτ.: ΑΟ Κέρκυρα - Τμήμα Στίβου / Facebook)

Η Παναγιώτα Δόση κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο της στόχο στη σεζόν, αφού στη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στο ύψος. Η αθλήτρια από την Κέρκυρα ξεπέρασε το 1,83 μ., πήρε την 4η θέση και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, τόσο στην κατηγορία Κορασίδων, όσο και στην κατηγορία Νεανίδων.

Η Π. Δόση στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,86 μ., όπου είχε πολύ καλές προσπάθειες. Το προηγούμενο ρεκόρ Κορασίδων ήταν 1,82 μ. και ανήκε στην Μαρούλα Παπαγεωργίου (11/2/1996), ενώ το ρεκόρ Νεανίδων το είχαν από κοινού οι Παπαγεωργίου και Τατιάνα Γκούσιν (10/2/2013), επίσης με 1,82 μέτρα.