17 Φεβρουάριος 2018, 14:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2018, 14:12

Διαψεύδει η Τουρκία τη χρήση χημικών όπλων στο Αφρίν

  • Διαψεύδει η Τουρκία τη χρήση χημικών όπλων στο Αφρίν
    Τουρκικά άρματα μάχης στα σύνορα με τη Συρία (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Στην κατηγορηματική διάψευση χρήσης χημικών όπλων από την Τουρκία κατά τις επιχειρήσεις της στη Συρία προχώρησε τουρκική διπλωματική πηγή, μετά τις καταγγελίες ότι οι τουρκικές δυνάμεις διέπραξαν επίθεση με τοξικό αέριο στο χωριό Αράντα, κοντά στο Αφρίν.

«Πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες. Η Τουρκία ποτέ δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Δίνουμε τη μέγιστη προσοχή στους αμάχους στην Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα» τις κατηγορίες ότι έξι Κούρδοι πολίτες τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση με χημικά. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην εβδομαδιαία ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα επαναλαμβάνουν ότι δεν χρησιμοποιούν διεθνώς απαγορευμένα όπλα στις επιχειρήσεις στο Αφρίν και ότι στοχοθετούν μόνο τους τρομοκράτες και τις θέσεις τους στην περιοχή.

Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νίκη της Τουρκίας στη Συρία είναι κοντά. Μιλώντας σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο Αφιόν Καραχισάρ, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Πλησιάζουμε στη νίκη κάθε μέρα που περνάει». Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο τουρκικός στρατός έχει προχωρήσει κατά 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και σύντομα θα επιτευχθεί ο στόχος της ασφαλούς επιστροφής των 3 εκατ. Σύριων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία.