17 Φεβρουάριος 2018, 10:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2018, 09:42

Οι έξι ομογενείς με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Νότια Αυστραλία

  • Οι έξι ομογενείς με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Νότια Αυστραλία
    Ο Νικ Ξενοφών (φωτ.: Νέος Κόσμος)

Έντονη είναι η ελληνική επιρροή των Ελλήνων στα δρώμενα και το μέλλον της Νότιας Αυστραλίας, καθώς την πρώτη θέση στη λίστα των 100 προσωπικοτήτων της πολιτείας κατέκτησε ο ομογενής πρώην ομοσπονδιακός γερουσιαστής Νικ Ξενοφών, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νότιας Αυστραλίας.

Έξι μέλη της ελληνικής ομογένειας συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των 100 που επέλεξαν συντάκτες της εφημερίδας The Advertiser.

O αρχηγός του κόμματος SABEST αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτειακές εκλογές του Μαρτίου, διεκδικώντας τη διακυβέρνηση της πολιτείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του ομογενή υποψηφίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη, αναγκάζοντας ακόμα και τους πολιτικούς αναλυτές να σηκώσουν τα χέρια ψηλά αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτείας που η πολιτική κατάσταση είναι τόσο ρευστή.

«Εγώ νιώθω πως όλοι με κυνηγούν και είναι εναντίον μου αλλά πιστεύω πως ο κόσμος που επιλέγει να έρθει κοντά μου το κάνει γιατί ξέρει πως είμαι ειλικρινής και αυθεντικός και πως εργάζομαι σκληρά ώστε η πολιτεία μας να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να γνωρίσει την πρόοδο και την ευημερία που της αξίζει», δήλωσε στον Νέο Κόσμο ο Νικ Ξενοφών.

Το «φαινόμενο Itsines»
Στη λίστα των 100 φιγουράρουν ακόμα η διεθνούς φήμης γυμνάστρια Κάιλα Ιτσίνες, η οποία τα τελευταία εννέα χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει την αυτοκρατορία της δημιουργώντας τον δικό της οδηγό άθλησης και διατροφής με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ομογενής γυμνάστρια βρέθηκε στην έβδομη θέση της λίστας και έχει σχεδόν 9 εκατομμύρια διαδικτυακούς φίλους στο Instagram και 17 εκατομμύρια στο Facebook. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τη δραστηριότητα της στην Αυστραλία, πραγματοποιεί ταξίδια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις προκειμένου να συναντηθεί με τους διαδικτυακούς της φίλους και να γυμναστεί μαζί τους.

Με το «φαινόμενο Itsines» ασχολήθηκε πρόσφατα σε αφιέρωμά της και η εφημερίδα New York Times, η οποία χαρακτήρισε τη νεαρή ομογενή επιχειρηματία ως το μεγαλύτερο αστέρι του fitness στο Instagram και την κατέταξε μέσα στους 30 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επιρροή στο κόσμο, αφού τη δουλειά και τις συμβουλές της ακολουθούν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη καθώς και γνωστά μοντέλα και αστέρες του Χόλιγουντ.

Στη θέση 22 βρέθηκε ο πολιτειακός υπουργός οικονομικών Τομ Κουτσαντώνης, ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της πολιτείας ιδιαίτερα μετά τις εκλογές. Ο Τομ Κουτσαντώνης έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο λόγω της θέσης που κατέχει στην κυβέρνηση Weatherill, ενώ έχει ουκ ολίγες φορές δεχτεί σκληρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί κυρίως σε θέματα που αφορούν την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη Νότια Αυστραλία καθώς και το ενεργειακό.

Στη λίστα των «100», που επέλεξαν συντάκτες της εφημερίδας The Advertiser, την 37η θέση κατέκτησε ο μεγιστάνας ακινήτων Θεοφάνης Μάρας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας. Ο επιχειρηματίας Σπύρος Τσαπαλιάρης, ιδιοκτήτης των πολυβραβευμένων IGA σουπερμάρκετ στον κόσμο και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικών Κοινοτήτων και σύζυγος του πρώην ομογενή υπουργού Νικόλαου Μπόλκα, Μαίρη Πατέτσος, κατέκτησαν την 47η και την 75η αντίστοιχα στην περίφημη λίστα των 100 ανθρώπων που επηρεάζουν και αναμένεται να επηρεάσουν το μέλλον της Νότιας Αυστραλίας.