16 Φεβρουάριος 2018, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2018, 17:34

Ιταλοί βρήκαν 300 κιλά κοκαΐνη σε ελληνικό πλοίο στη Γένοβα

  • Ιταλοί βρήκαν 300 κιλά κοκαΐνη σε ελληνικό πλοίο στη Γένοβα
    Το πλοίο «DIMITRIS C» (φωτ.: shipspotting.com)

Ιταλοί κατάσχεσαν 300 κιλά κοκαΐνης από το ελληνικό εμπορικό πλοίο DIMITRIS C, που φέρει σημαία Λιβερίας, στο λιμάνι της Γένοβας. Τα ναρκωτικά εντόπισαν, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι Ουκρανοί ναυτικοί του πλοίου κατά τη διάρκεια ελέγχου μέσα σε ένα μεγάλο δέμα με είκοσι σακούλες κοκαΐνης.

Το πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρεία Danaos Shipping και στο παρελθόν έχει εμπλακεί ξανά σε υπόθεση ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά που βρίσκονταν σε πλαστικές σακούλες παραδόθηκαν στις ιταλικές Αρχές. Με ανακοίνωσή της η ελληνική εταιρία Danaos Shipping ανέφερε μεταξύ άλλων πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τις Αρχές της γειτονικής χώρας. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί, στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd, ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες.
Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών. 
Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.
Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας. 
Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις "επικίνδυνων αγαθών", δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container-ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου. 
Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπό τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.»