16 Φεβρουάριος 2018, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2018, 13:51

Πατρινό καρναβάλι για πάντα!

  • Πατρινό καρναβάλι για πάντα!
    (Φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων)

Λίγα 24ωρα πριν από την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην Πάτρα και δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες ετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς ενώ στο μεταξύ συμμετέχουν και σε πλήθος εκδηλώσεων.

Το Σάββατο, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που αποτελεί πρόγευση των όσων θα γίνουν την Κυριακή.

Νωρίτερα, στις 12:30 θα παρελάσουν τα σωματεία των σοκολατοριχτών, τηρώντας το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Σήμερα, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου εικαστικοί καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στη δράση «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική». Στις 18:00, στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου θα παρουσιαστούν τα «Καλύτερά μας» του 53ου παιχνιδιού του «Κρυμμένου Θησαυρού», ενώ λίγο αργότερα, στις 20:30, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τα άρματα του δήμου Πατρέων, με τη συνοδεία του σχήματος κρουστών, Bloco Swingueira.


(Φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων)

Η μεγάλη μέρα
Η παρέλαση του καρναβαλιού θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις 14:00. Στην κορυφή θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, που είναι προσαρμοσμένο στο φετινό κεντρικό θέμα του πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανεργία. Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, που φέτος είναι η Όλγα Κατσάρα, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι 30.000 νέοι και νέες της Πάτρας, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού». Με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που θα τους συνοδεύουν, αναμένεται να στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα γλυκάνουν τους θεατές με τις ρίψεις τους.

Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 στον μόλο της Αγίου Νικολάου με την τελετή λήξης και την καύση του καρνάβαλου. Στη συνέχεια, πλήθος πυροτεχνημάτων αναμένεται θα φωτίσουν με μεγαλοπρέπεια τον πατραϊκό ουρανό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.