8 Δεκέμβριος 2013, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2016, 12:07

Ζεστό αρωματικό κρασί για το χειμώνα!

  • Ζεστό αρωματικό κρασί για το χειμώνα!

Ένα πολύ δημοφιλές ποτό στις βόρειες χώρες, με τους βαρείς χειμώνες, αλλά αρέσει και σε μας για τις κρύες βραδιές, γιατί είναι πολύ γλυκό, αρωματικό, θερμαντικό και μεθυστικό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο, 3-4 ξυλάκια κανέλλας, τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, 4 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη, ελάχιστο μπαχάρι και 4-5 γαρύφαλλα.
  2. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 15΄, όσο χρειάζεται να απελευθερωθούν τα αρώματα, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει γιατί θα εξατμιστεί το κρασί.

Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τα υλικά με ελάχιστο νερό (μισό φλιτζάνι του τσαγιού) και να προσθέσουμε στο τέλος το κρασί για λίγα λεπτά, να ενσωματωθεί με το σιρόπι που θα έχει δημιουργηθεί. Αφήνουμε τα υλικά να τραβήξουν για λίγα λεπτά μετά το σβήσιμο της φωτιάς, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, schnapps ή Grand Marnier, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Οι δοσολογίες είναι φυσικά ενδεικτικές. Δοκιμάστε το και προσαρμόστε το στις προτιμήσεις σας. Πολλοί προσθέτουν και κάρδαμο ή και φλούδα από λεμόνι.