13 Φεβρουάριος 2018, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2018, 13:35

Σάλος με τον Μπουτάρη για τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία»

  • Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Τον «προβληματισμό του», όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος, σχετικά το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της πΓΔΜ, εξέφρασε και σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο ίδιος δεν προτείνει να γίνει αλλαγή ονόματος, αλλά σημείωσε ότι οι ξένοι που φτάνουν στο «Μακεδονία» είναι φυσικό να μπερδεύονται μιας και γνωρίζουν την πΓΔΜ με αυτό το όνομα. Μάλιστα σημείωσε ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί αλλαγή ονόματος, το αεροδρόμιο της πόλης θα μπορούσε να λέγεται «Νίκος Γκάλης».

«Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε», επέμεινε ο δήμαρχος απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις, και αναρωτήθηκε: «Τι μάχη δίνουμε, μην μας κλέψουν την Θεσσαλονίκη; Να κατεβούν να πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτή τη μάχη δίνουμε; Είναι ντροπή να οξύνουμε την κατάσταση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη». Ακόμα, υπογράμμισε ότι 160 χώρες στον κόσμο τους έχουν αναγνωρίσει, «και αυτοί δεν αλλάξανε ούτε το βιβλίο της ιστορίας τους, η Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια ταλαιπωρείται από το ζήτημα».

Μπουτάρης: Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας και σε λίγο θα είναι της Τουρκίας, εμείς τους ρίχνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας. Εμείς χάσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για «αρρωστημένο χιούμορ» του Γιάννη Μπουτάρη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τον κάλεσε ν’ αφήσει τη διπλωματία και ν’ ασχοληθεί με την καθαριότητα στην πόλη του, «ο δήμαρχος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική» σχολίασε η Μαρία Σπυράκη, ενώ ο Βασίλης Κικίλας κάλεσε τόσο τον δήμαρχο όσο και τον Αλέξη Τσίπρα που αποκάλεσε «ετερόκλητο όχλο» τον κόσμο που πήρε μέρος στο συλλαλητήριο, «να μαζευτούν και να συνέλθουν».