13 Φεβρουάριος 2018, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2018, 13:45

Σκηνικό έντασης στα Ίμια: Οι Τούρκοι εμβόλισαν ελληνικό σκάφος

  • Σκηνικό έντασης στα Ίμια: Οι Τούρκοι εμβόλισαν ελληνικό σκάφος
    Φωτογραφία αρχείου (πηγή: εφ. «Milliyet»)

Η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια είναι η… σκηνή που η Άγκυρα επιλέγει για το νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας. Μετά το περιστατικό με τον Πάνο Καμμένο, τα fake news για την ελληνική κανονιοφόρο, τα ελληνικά ρεπορτάζ για το πώς οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Ίμια, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των προκλήσεων.

Τη Δευτέρα, περίπου στις 23:40, τουρκική ακταιωρός που βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς εμβόλισε με την πλώρη το σκάφος 090 του Λιμενικού Σώματος προκαλώντας του σημαντικές ζημιές. Σε ρεπορτάζ του militaire.gr σημειώνεται ότι το ελληνικό σκάφος ήταν σε περιπολία, ακίνητο και παρακολουθούσε!

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημέρωσε άμεσα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπήρξε τραυματισμός. Το ελληνικό σκάφος που είχε 27μελές πλήρωμα τώρα είναι στη Λέρο για επισκευή.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανατολικά της Ρόδου η Τουρκία διεξάγει αεροναυτική άσκηση, στο «πλαίσιο» της οποίας όλη τη νύχτα γίνονταν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.