13 Φεβρουάριος 2018, 15:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2018, 13:31

Πρωταθλητές Ελλάδας Ju-Jitsu για το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» στο Πέραμα (βίντεο, φωτο)

  • Πρωταθλητές Ελλάδας Ju-Jitsu για το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» στο Πέραμα (βίντεο, φωτο)
    Στην κορυφή του ελληνικού ζίου-ζίτσου και το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Την πρώτη φορά θα μπορούσε να είναι τυχαίο. Τη δεύτερη φορά ίσως μια ευχάριστη σύμπτωση. Όμως όταν έρχεται η τρίτη φορά να επιβεβαιώσει την υπεροχή σου και να σε ανεβάσει ακόμα μια φορά στο βάθρο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι είσαι πρωταθλητής και ότι η πρώτη θέση δικαιωματικά σου ανήκει. Ο λόγος για τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Οργανισμό Περάματος «Μαύροι Ιππότες» που και το 2018 παραμένει στην κορυφή του ελληνικού ζίου-ζίτσου.

Με σύνολο 35 χρυσά, 25 αργυρά και 39 χάλκινα μετάλλια στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου, ο σύλλογος αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας!

Οι «Μαύροι Ιππότες» τερμάτισαν πρώτοι στο fighting και το ne-waza system, και δεύτεροι στο duo system με διαφορά μόλις ένα χρυσό μετάλλιο από τον ΑΣ Οκινάουα Καράτε «Λεύκαρος» που τερμάτισε πρώτος με 8 χρυσά.


Στιγμιότυπα από την α΄ φάση του πρωταθλήματος στα -18, -21, +21 (βίντεο: Γιώργος Αιγινίτης)

Στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (διεξήχθη σε δύο φάσεις, 20-21/1 και 27-28/1) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) πήραν μέρος 92 σύλλογοι από όλη τη χώρα με 1.915 αθλητές όλων των κατηγοριών, σε όλα τα συστήματα και συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πήραν μέρος στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Σωμάτων Ασφαλείας - Security.

Τα αγαθά κόποις κτώνται
Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Μικρασιάτης σενσέι Μόρφης Καρνέσης εκτός από το να είναι ο ίδιος επιτυχημένος αθλητής, ξέρει και πώς να φτιάχνει πρωταθλητές.


Ο σενσέι Καρνέσης με μερικά από τα αστέρια της χώρας

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, «Δεν λείπει τίποτα από κανένα παιδί για να γίνει πρωταθλητής. Ποτέ δεν ξέρεις ποια στιγμή θα ανθήσει και θα βγάλει αυτό που έχει μέσα του»!

Κλειδί και καθοριστικό ρόλο ώστε να οδηγηθεί ο σύλλογος και πάλι στην κορυφή έπαιξε η σχέση της προπονητικής ομάδας με τον κάθε αθλητή και αθλήτρια ξεχωριστά.


Τα μικρά λιοντάρια των «Μαύρων Ιπποτών» εν δράσει

Εκτός του αναγνωρισμένου προπονητή Γ.Γ.Α., και κατόχου μαύρης ζώνης 5 νταν στο ζίου-ζίτσου, στην εξέλιξη των πρωταθλητών έχει συμβάλει η προπονήτρια Μαρία Τσαγαλά και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής GI και NO-GI Ηλίας Παυλάκης που διδάσκει Brazilian Ju-Jitsu και φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ne-waza, στα +94 κιλά.

Μετά το τέλος του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μια έκπληξη περίμενε μικρούς και μεγάλους ιππότες: Στις 10-11 Φεβρουαρίου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζίου-ζίτσου των Βέλγων και δύο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών στο duo system Ίαν και Ράιαν Λόντενς, οι οποίοι παράλληλα ασχολούνται με το τζούντο και το καράτε.


Στιγμιότυπα από το διήμερο σεμινάριο με τους αδερφούς Λόντενς

Οι νεαροί Βέλγοι αποδείχθηκαν εξαιρετικοί δάσκαλοι για μικρούς και μεγάλους αθλητές, αλλά ακόμα σπουδαιότεροι μαθητές αφού έμαθαν πολλά από τους «Μαύρους Ιππότες».

Το σεμινάριο εντάσσεται στο «διαφορετικό» προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθούν οι «Μαύροι Ιππότες» προκειμένου οι αθλητές τους να έρχονται σε επαφή με προπονητικά προγράμματα ευρωπαϊκών σχολών και να γεμίζουν εμπειρίες από μικρή ηλικία.


Μια διαφορετική προπονητική προσέγγιση που κάνει το μάθημα παιχνίδι και γεμίζει τα παιδιά χαρά (βίντεο: Μόρφης Καρνέσης)

Είναι προφανές πως ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Οργανισμός Περάματος «Μαύροι Ιππότες» ξέρει το μυστικό για την κορυφή, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Μένει, σε επίπεδο ομοσπονδίας και πολιτείας, να γίνουν οι ενέργειες εκείνες που θα ενισχύσουν τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλονται όχι μόνο από τους «Μαύρους Ιππότες» αλλά και από άλλους συλλόγους σε όλη τη χώρα ώστε το άθλημα να ανέβει ψηλότερα. Η Ελλάδα είναι ήδη δεύτερη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τους κατάλληλους και προς όφελος του αθλήματος θεσμικούς χειρισμούς, οι Έλληνες αθλητές μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση παγκοσμίως. Γιατί τους αξίζει!

Πόπη Παπαγεωργίου

  • Όλα τα επαγγελματικά βίντεο των «Μαύρων Ιπποτών» φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Αιγινίτη, σκηνοθέτη, μουσικού αλλά και αθλητή του ζίου-ζίτσου.
Gallery