11 Φεβρουάριος 2018, 17:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2018, 17:27

Greek Taste Beyond Borders: Η επέλαση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως

  • Greek Taste Beyond Borders: Η επέλαση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως
    Ο Φίλιππος Κούτρας στο βήμα της εκδήλωσης για την την αναγγελία του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 (φωτ.: greektastebeyondborders.com)

«Η ελληνική γαστρονομία είναι το πιο δυνατό όπλο της Ελλάδας, σε αυτή την γευστική επέλαση πέρα απο τα σύνορα», υπογραμμίζει στην ραδιοφωνική συνέντευξη, που παραχώρησε στο ελληνικό πρόγραμμα της SBS, ο Φίλιππος Κούτρας, εμπνευστής και διοργανωτής του 1ου International Hellenic Gastronomy Conference 2018 «Greek taste beyond borders». «Όλα αρχίζουν απο τον Έλληνα παραγωγό και φτάνουν να γίνουν ο μοχλός της οικονομίας και του τουρισμού, του brand name που λέγεται "ελληνική γαστρονομία"», συμπληρώνει.

Το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων, θα λάβει χώρα την 5η Μαρτίου του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην πολυτελή αίθουσα Banquet. Αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο forum & expo για τα premium brands του επιχειρείν με φόντο την ελληνική γαστρονομία, το ελληνικό προϊόν και τον γαστρονομικό τουρισμό.

«Ασχολούμαστε τα τελευταία 14 χρόνια με τη γαστρονομία και έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στην ελληνική γαστρονομία, στους Έλληνες παραγωγούς και τον Έλληνα εστιάτορα, εντός Ελλάδας ενώ επεκτεινόμαστε και στο εξωτερικό», εξηγεί ο Φ. Κούτρας στην ραδιοφωνία SBS. Αποκαλύπτει ότι όλα ξεκίνησαν από την ιδέα να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο, μια μεγάλη καμπάνια, που να αφορά την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων. «Ψάχναμε το ιδανικό μότο και βρήκαμε το "Greek taste beyond borders". Μια φράση που περικλείει όλο το μήνυμα μαζί και ευτυχώς το πετύχαμε», λέει χαρακτηριστικά.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Φ. Κούτρα στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS. 

  • Πηγή: sbs.com.au.