11 Δεκέμβριος 2013, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2014, 15:41

Γλυκιά τραχανόπιτα από την Κρήτη

  • Τραχανάς ο νόστιμος και θρεπτικός

Μια πανεύκολη και πολύ νόστιμη γλυκιά τραχανόπιτα από την Κρήτη.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. γλυκό τραχανά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 γιαούρτι
  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε  το αλεύρι με το γιαούρτι, τη μαργαρίνη (αφού τη λιώσουμε) και τη μαγιά για 3΄ και ζυμώνουμε. Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για 15΄.
  2. Μουλιάζουμε τον γλυκό τραχανά για 20΄ σε δύο ποτήρια νερό, του προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι, βάζουμε τη μισή ζύμη μέσα και με τα χέρια μας την απλώνουμε στα τοιχώματα του ταψιού. Προσθέτουμε τον τραχανά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Το ψήνουμε στους 200° για 40΄.

Πηγή: incrediblecrete.gr