10 Φεβρουάριος 2018, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2018, 16:25

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

  • Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

Με λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία πολλών αρχιερέων, κλήρου και λαού. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, απευθυνόμενος προς το νέο μητροπολίτη, τον συμβούλευσε να παραμείνει πιστός στην αποστολή του και «να μην γελαστεί από τα πρόσκαιρα πράγματα του κόσμου τούτου γιατί έρχονται και παρέρχονται».

Τόνισε παράλληλα πως «ορμητήριο, θεμέλιο και αποκούμπι» του θα πρέπει να παραμένει η Αγία Τράπεζα. «Είτε είσαι χαρούμενος, είτε λυπημένος να γονατίζεις στην Αγία Τράπεζα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχιερείς, κατά τον χειροτονητήριο λόγο του επισήμανε μεταξύ άλλων: «αύτην την ιεράν στιγμήν καλούμαι να διακονήσω το, ευδοκία Θεού, εμπιστευόμενον ήδη εις εμέ λογικόν ποίμνιον, της Αγίας Ποίμνης του Μόνου Αρχιερέως και Δεσπότου Χριστού και οδηγήσω τούτο εις νομάς σωτηρίους και ούτω αναδειχθώ πρότυπον ποιμένος και αρχιερέως, λύχνος καιόμενος ουχί υπό τον μόδιον, αλλ᾿ επί την λυχνίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.

»Μιας Μητροπόλεως βαθύτατα ιεράς και βαθύτατα ιστορικής, της οποίας ο ιερός κλήρος, η μοναχική πολιτεία και ο λαός αείποτε τυγχάνουν ευλαβή, αδούλωτα, πιστά και ευγενή τέκνα της Εκκλησίας ημών, τα οποία γνωρίζουν άριστα να τηρούν μέχρι κεραίας τας ιεράς παραδόσεις και αξίας και αρχάς της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας και της γλυκυτάτης πατρίδος ημών, της Ελλάδος».

  • Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Μάκης Αδαμόπουλος.
  • Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης.