9 Φεβρουάριος 2018, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2018, 13:51

Η Τουρκία βομβαρδίζει και πάλι κουρδικούς στόχους στο Αφρίν

  • Ερντογάν: Η Τουρκία δημιουργεί ζώνες ασφαλείας στη Συρία για την επιστροφή των προσφύγων
    Τούρκοι στρατιώτες και άρματα μάχης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Μετά από ένα… διάλειμμα που ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία το περασμένο σαββατοκύριακο, τουρκικά αεροσκάφη από τα μεσάνυχτα άρχισαν να πλήττουν εκ νέου κουρδικούς στόχους στο καντόνι του Αφρίν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών, καταφύγια και θέσεις οπλικών συστημάτων.

Δημοσίευμα της «Hürriyet» αναφέρει ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφος η Τουρκία επανεξέτασε τα αντιαεροπορικά της συστήματα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον στρατιωτικό επιχειρησιακό συντονισμό στη Συρία τον οποίο συμφώνησαν να ενισχύσουν.

Το Ευρωκοινοβούλιο, από τη μεριά του, ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν, αλλά και η προσπάθεια της Άγκυρας να λογοκρίνει τους επικριτές της. Επιπλέον, με κοινή διακήρυξη που υπογράφουν, 100 ευρωβουλευτές –ανάμεσά τους ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στέλιος Κούλογλου– ζητούν να σταματήσει άμεσα η τουρκική επιχείρηση. Η διακήρυξη εστάλη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στην αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι.