7 Δεκέμβριος 2013, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:47

Ποντιακές γεύσεις απόλαυσαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ηλεία

  • Ποντιακές γεύσεις απόλαυσαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ηλεία

Μια ιδιαίτερη βραδιά για τους ξένους φιλοξενούμενους της 16ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, ήταν αυτή που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δεξαμενή» και ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ηλείας το βράδυ της Τετάρτης.

Με δική τους πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της στήριξής τους στον θεσμό του Φεστιβάλ και της εθελοντικής προσφοράς, υποδέχθηκαν στον πολιτιστικό πολυχώρο της Δεξαμενής στον Πύργο, φίλους από το εξωτερικό για να τους «ξεναγήσουν» στις γεύσεις και τις μουσικές της περιοχής αλλά και του Πόντου.

Πλούσια ήταν τα εδέσματα της Συλλογικής Κουζίνας, καθώς μέλη τόσο του Συλλόγου της Δεξαμενής όσο και του Συλλόγου Ποντίων είχαν επιμεληθεί ένα μενού που περιελάμβανε κυρίως παραδοσιακές πίτες και ποντιακά φαγητά.

Η Ομάδα Χάλκινων και Κρουστών της Δεξαμενής ερμήνευσαν γνωστά μουσικά κομμάτια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσίαση καραόκε τζαζ με τρομπέτα από τον δάσκαλο μουσικής Γιώργο Αντωνόπουλο, η οποία ενθουσίασε τους ξένους. Μάλιστα, σε δύο τραγούδια τον συνόδευσε επίσης με τρομπέτα μια μικρή από την Ολλανδία. Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσε η Χορωδία της Δεξαμενής ενώ χορούς από τον Πόντο χόρεψαν μέλη του Συλλόγου Ποντίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν διδάσκονται στον χώρο της Δεξαμενής, δωρεάν, από εθελοντές εκπαιδευτές, κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους δύο συλλόγου.

Πηγή: patrisnews.gr