8 Φεβρουάριος 2018, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2018, 10:37

Τσικνοπέμπτη στους ποντιακούς συλλόγους – Όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί

  • Τσικνοπέμπτη στους ποντιακούς συλλόγους – Όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ποντιακοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα διοργανώνουν σήμερα εκδηλώσεις με σκοπό να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσουν στην παραδοσιακή αποκριάτικη Ελλάδα.

Σήμερα Τσικνοπέμπτη το γλέντι στους ποντιακούς συλλόγους στήνεται με ζουμερά ψητά και την ποντιακή λύρα να κυριαρχεί.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων Ταύρου, σήμερα στις 20:00, τσικνίζουν αλλά και κόβουν τη βασιλόπιτα τους στους χώρους του συλλόγου. Με ποντιακή μουσική και ορχήστρα έτοιμη για όλα η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» τσικνίζει απόψε καλώντας τα μέλη της σε μια μοναδική βραδιά.

Από τις 15:00 ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας περιμένει τους φίλους τους στους χώρους του συλλόγου για να τους κεράσει ψητούς μεζέδες ενώ μετά τις 18:00 το γλέντι μεταφέρεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι ψήστες ετοιμάζονται να πάρουν θέση και στην Κομοτηνή γιορτάζοντας την ημέρα με το Σύλλογο Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος» να συμμετέχει στήνοντας το δικό του τραπέζι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής μετά τις 18:00, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ετοιμάζεται για ξεφάντωμα με παραδοσιακή μουσική, χορό, κρασί και φυσικά ψητά. Το στίγμα τους στην εκδήλωση θα δώσουν ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης και η Ποντιακή Εστία Νεάπολης.