7 Δεκέμβριος 2013, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:47

Φτιάξτε φυσικά αντιοξειδωτικά συμπληρώματα

  • Φτιάξτε φυσικά αντιοξειδωτικά συμπληρώματα

Φτιάξτε μόνοι σας φυσικά αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής.

Η συνταγή αυτή έχει βασιστεί πάνω σε μια παραδοσιακή ιατρική της Βιρμανίας Turmeric. Στη Μιανμάρ, υπάρχουν διάφορες ποιότητες του κουρκούμη, που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς. Μια χρήση του είναι για το καθαρισμό του αίματος ειδικά μετά τον τοκετό.αναμιγνύεται με άγριο μέλι δάσους για να γίνει χάπι που λαμβάνονται από τη γυναίκα επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό. Προσθέτοντας ισχυρά αντιοξειδωτικά στο μέλι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αφομειωθούν από τον οργανισμό. Αυτή είναι μια πολύ απλή συνταγή χρησιμοποιώντας μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά μπαχαρικά.

Βήμα 1ο

Ανακατεύετε (αφού τα έχετε πρώτα περάσει από το γουδί) τα μπαχαρικά σας μαζί σε ένα μπολ. Σε αυτήν την συνταγή χρησιμοποίησαμε περίπου: 1/2 κουρκούμη. Η κουρκούμη είναι το κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στο Ινδικό κάρυ. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κουρκούμη είναι πιο αποτελεσματική από ότι τα κοινά φάρμακα με στεροειδή σε οξείες φλεγμονές. Το κύριο συστατικό της κουρκούμης είναι η κουρκουμίνη που καταστέλλει τον πόνο μέσω ενός παρόμοιου μηχανισμού με αυτόν των κοινών φαρμάκων, χωρίς όμως να προκαλεί παρενέργειες.

1/4 γ. κανέλα

1/4 γ. γαρίφαλο

μπορείτε να βάλετε και τζίντζερ 

Σε αυτό προσθέστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι και τσίλι σε σκόνη, αυτά τα μπαχαρικά βοηθούν το σώμα να απορροφήσει τα αντιοξειδωτικά ακόμα πιο αποτελεσματικά. Εάν δεν έχετε όλα αυτά τα μπαχαρικά απλά χρησιμοποιήστε όποιο έχετε, αν έχετε κάποιο άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό βότανο ή μπαχαρικό μπορείτε να πειραματιστείτε με την προσθήκη τους,

Βήμα 2ο

Βιολογικό Μέλι

Τοποθετήστε το μείγμα των μπαχαρικών μέσα σε ένα μπολ και ρίχνετε από πάνω λίγο, λίγο μέλι με προσοχή, μην σας πέσει πολύ μέχρι να μαλακώσει το μείγμα πρέπει είναι σαν μια ζύμη.

Βήμα 3ο

Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά και στέγνα. Πλάστε μικρές μπάλες από το μείγμα. Το μέγεθος των χαπιών που κάνετε θα εξαρτηθεί από το αν είναι για ένα παιδί μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα. (Δύο ή τρία η δόση). Εάν το άτομο δεν έχει κανένα πρόβλημα, τότε μπορεί να γίνουν μεγαλύτερα αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο.

Βήμα 4ο

Τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα πιάτο ή δίσκο, ώστε να μην εφάπτονται μεταξύ τους. Αφήνεται να στεγνώσουν στον ήλιο για μερικές ώρες. Χρησιμοποιήστε μια αιχμηρή σπάτουλα αφαιρέστε τα από το δίσκο και τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Εάν δεν έχετε καθόλου ήλιο μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο για περίπου 10 έως 15 λεπτά για να στεγνώσουν, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Πάρτε 2-3 χάπια κάθε βράδυ πριν απο τον ύπνο.

Αντενδείξεις: Οι άνθρωποι που έχουν πέτρες στη χοληδόχο, γαστρεντερικά έλκη, ή απόφραξη χοληφόρων οδών θα πρέπει να αποφεύγουν τον κουρκούμη. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη αυτών των χαπιών, δεδομένου ότι μπορούν να τονώσουν τις συστολές της μήτρας.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι βιολογικά

Πηγή: awakengr.com