4 Φεβρουάριος 2018, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2018, 09:41

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

  • Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται με το γενικό «αναρχικές και αναρχικοί», υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση με μπογιές που έγινε το Σάββατο στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, άγνωστοι έριξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν σύνθημα στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη. Στην ανακοίνωση των «αναρχικών» αναφέρεται ότι ο Μίκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο, μαζί με «όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό», την ώρα που «η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ».

Αναλυτικά:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ».