2 Φεβρουάριος 2018, 21:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2018, 21:10

Προκλητική αντίδραση της Άγκυρας για την απόφαση μη έκδοσης του Κούρδου

  • Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την ελληνική νοοτροπία για το αδιέξοδο στο Κυπριακό
    Άποψη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Οργισμένη και προκλητική ανακοίνωσε εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία επιτίθεται στην ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της μη έκδοσης του Κούρδου ακροαριστερού. Σε αυτή εκφράζεται η απογοήτευση της Τουρκίας για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών να απορρίψει το αίτημα έκδοσης του φερόμενου ως μέλους της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

«Ακόμα ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Η απόρριψη εκ μέρους του Εφετείου Αθηνών του αιτήματός μας για έκδοση του μέλους του DHKP-C, Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου 2017, μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση. Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είναι καθόλα συμβατή με τη διεθνή ευθύνη που έχει και η Ελλάδα στο θέμα της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία, ούτε επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Προσδοκούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις πέραν πολιτικών πιέσεων και σύμφωνες με το δίκαιο».