6 Δεκέμβριος 2013, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:47

Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου για το Κυπριακό και τα τζαμιά

  • Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου για το Κυπριακό και τα τζαμιά

Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου για το Κυπριακό και τα τζαμιά. Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα θα γίνει την επόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Λίγες μέρες μετά το ξεπάγωμα των ευρωτουρκικών συνομιλιών με το άνοιγμα του κεφαλαίου 22 (περιφερειακή πολιτική) και την επιτυχία της Άγκυρας να αποσπάσει τη δέσμευση της ΕΕ ότι οι πολίτες της θα μετακινούνται στις 28 χώρες μέλη της ΕΕ χωρίς διαβατήρια (ως αντάλλαγμα για την αυτονόητη υποχρέωση της Τουρκίας να επικυρώσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής παράνομων μεταναστών στην τουρκική επικράτεια), ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έρχεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν κυρίως θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και το Κυπριακό, στο οποίο η Τουρκία επιθυμεί να ξεκινήσουν συναντήσεις με εμπλοκή της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας αλλά και των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας, ενδεχόμενο με το οποίο η ελληνική διπλωματία.

Στις συζητήσεις θεωρείται πιθανό να τεθεί το ζήτημα της μετατροπής ορθόδοξων ναών και Μονών σε τεμένη, μετά την εκδήλωση της τουρκικής πρόθεσης να μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά.

Πηγή: newsbomb.gr