31 Ιανουάριος 2018, 17:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουάριος 2018, 15:33

Ακαδημία θεολογικών σπουδών μέσω διαδικτύου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

  • Ακαδημία θεολογικών σπουδών μέσω διαδικτύου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
    Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Από το ελληνικό σχολείο Σαχέτι του Γιοχάνεσμπουργκ, στο οποίο φοιτούν περίπου 1.300 μαθητές και μαθήτριες, ανακοίνωσε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής την έναρξη λειτουργίας της Θεολογικής Ακαδημίας «Ο Απόστολος Μάρκος». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του πατριαρχείου, και τα μαθήματα θα γίνονται στα αγγλικά μέσω διαδικτύου σε φοιτητές και φοιτήτριες απ’ όλον τον κόσμο που θέλουν να κάνουν σπουδές πάνω στην ορθόδοξη θεολογία.

Τα μαθήματα της ακαδημίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας θα είναι για την εκκλησιαστική ιστορία, τη δογματική, την ορθόδοξη πνευματικότητα, τη λειτουργική, τη χριστιανική ηθική, την οικουμενική κίνηση με έμφαση στις μορφές σύγχρονης θεολογίας μέσα στον αφρικανικό χώρο, και την ιεραποστολική. 

Οι σπουδές θα έχουν τριετή διάρκεια και μετά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής θα δίνεται δίπλωμα από το υπουργείο Παιδείας της Νοτίου Αφρικής.

Η Θεολογική Ακαδημία «Ο Απόστολος Μάρκος» θα φιλοξενείται στους χώρους του Σαχέτι, γι’ αυτό και ο πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ιδρύματος Ανδρέα Στεφάνου. Ο κ. Θεόδωρος Β’ ανακοίνωσε ακόμα ότι η μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας θα διοργανώσει το πρώτο Φεστιβάλ Ορθόδοξης Νεολαίας κατά τη διάρκεια του οποίου θα λάβουν μέρος νέοι και νέες από τη Νότια Αφρική.