6 Δεκέμβριος 2013, 09:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:47

Εικόνα που σοκάρει: Μαθήτρια τρώει από τα σκουπίδια του σχολείου της

  • Αποτρόπαιο: Έβγαλαν τα μάτια 6χρονου για να τα πουλήσουν

Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η εικόνα μίας μαθήτριας Δημοτικού Σχολείου που ψάχνει στα αποφάγια των συμμαθητών της να χορτάσει την πείνα της. Γονείς και δάσκαλοι του Σχολείου είναι συγκλονισμένοι, όπως και όλοι οι Έλληνες που είδαν τη φωτογραφία, η οποία κάνει το γύρο των social media.

Μάρτυρες μιας εικόνας που παραπέμπει σε χώρες του τρίτου κόσμου έγιναν διερχόμενοι αλλά και κηδεμόνες που βρέθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στον περιβάλλοντα χώρο Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας, όταν αντίκρισαν μια μικρή μαθήτρια να αναζητεί τροφή στα αποφάγια άλλων μαθητών.


Όπως γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα "Κόσμος" το περιστατικό συνέβη πριν από τρία εικοσιτετράωρα, όταν οι αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν την μικρή μαθήτρια να παίρνει στα χέρια της ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς από τα σκουπίδια και να αρχίζει να το τρώει.

Τέτοιες εικόνες υποστηρίζουν πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους μικρούς μαθητές να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να φέρουν μαζί τους ούτε λίγο ψωμί προκειμένου να φάνε στο διάλλειμα.

Πηγή: defencenet.gr