31 Ιανουάριος 2018, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουάριος 2018, 08:47

Καταδύσεις με «βατράχια» και άλματα με αλεξίπτωτο για τον 61χρονο αρχηγό ΓΕΕΘΑ (φωτο, βίντεο)

  • Καταδύσεις με «βατράχια» και άλματα με αλεξίπτωτο για τον 61χρονο αρχηγό ΓΕΕΘΑ (φωτο, βίντεο)
    Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέφθηκε την Τρίτη (30 Ιανουαρίου) το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων. Ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε μια τυπική επιθεώρηση αλλά συμμετείχε σε προγραμματισμένα άλματα στατικού ιμάντα στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου και νήσου Φλεβών, καθώς και σε επιχειρησιακή κατάδυση.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, ο ναύαρχος Αποστολάκης, στα 61 του (γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957), απέδειξε ότι παραμένει… μάχιμος!

Συμμετείχε τόσο στα άλματα με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο Σινούκ όσο και σε κατάδυση με προσωπικό της ΔΥΚ, της Ζ΄ ΜΑΚ και του ΕΤΑ. Εξάλλου, όπως μαρτυρά και το βιογραφικό του, έχει περάσει με επιτυχία δύσκολα στάδια στρατιωτικής εκπαίδευσης. Να αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων, είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου, του σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ καθώς και των σχολείων Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Επίσης, στην ανωτέρω επιχειρησιακή εκπαίδευση συμμετείχε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο διοικητής Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΓΕΕΘΑ ταξίαρχος Νικόλαος Φλάρης, καθώς και οι διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

  • Φωτογραφίες, βίντεο: Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Gallery