2 Φεβρουάριος 2018, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2018, 09:46

Λικέρ περγαμόντο

  • Λικέρ περγαμόντο
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένας ιδανικός τρόπος για να τελειώσετε το γεύμα σας και να γεμίσει το στόμα σας αρώματα που θα υπάρχουν εκεί για πάρα πολλή ώρα. Είναι η εποχή τους, και δίνουν το χωνευτικό λικέρ που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Το φτιάχνουμε και αυτό μετά τα Χριστούγεννα και πολλαπλασιάζουμε τη δόση γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό.

Επειδή η παραγωγή του φρούτου είναι μικρή, το βρίσκουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην αγορά.

ΥΛΙΚΑ
  • 10 περγαμόντα
  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε καλά τα φρούτα. Τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα.
  2. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).
  3. Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο. Περιχύνουμε µε το αλκοόλ. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
  4. Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι. Ανακατεύουμε. Το σουρώνουμε σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια. Το λικέρ σερβίρεται κρύο.
  • Πηγή: argiro.gr.