29 Ιανουάριος 2018, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2018, 16:31

Στην Ολλανδία οι Πόντιοι έγραψαν ιστορία και έκαναν την Ουτρέχτη να χορεύει! (βίντεο)

«Λέγομαι Ευδοξία Παπαδοπούλου, είμαι από το Πεντάβρυσο Καστοριάς. Της Μακεδονίας, της Μακεδονίας μας. Έχω ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο μια προσπάθεια για να σας έχω όλους εδώ. Εντελώς μόνη μου, χωρίς καμία βοήθεια. Απλά για φέρω όλους τους Πόντιους μαζί». Με αυτόν τον χαιρετισμό η εκπρόσωπος της κοινότητας των Ποντίων που ζουν στην Ολλανδία καλωσόρισε όσους έδωσαν το παρών στην ποντιακή χοροεσπερίδα που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Ουτρέχτη, την πρώτη επί ολλανδικού εδάφους.

Στην Ουτρέχτη βρέθηκαν τα μέλη των ποντιακών συλλόγων από το Ντόρτμουντ, τη Φρανκφούρτη, το Ρούσελσχαϊμ και τις Βρυξέλλες.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ποντιακός σύλλογος και στην Ολλανδία, γι’ αυτό και την Κυριακή, μία ημέρα μετά το χορό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα επόμενα οργανωτικά βήματα. «Η προσπάθειά σας έχει αγκαλιαστεί από την ομοσπονδία. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια της Ευδοξίας», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης.

Προτού αναλάβουν τη σκυτάλη της διασκέδασης οι Γώγος Ιωαννίδης (τραγούδι), Άλκης Παπαβραμίδης (λύρα) και Γρηγόρης Σιδεράς (τουλούμ’), χορευτές που ήρθαν από τη Γερμανία παρουσίασαν στο κοινό ποντιακούς χορούς.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
19:00
Συμμετέχουν τρεις σύλλογοι από τη Γερμανία.